Unifeeder inkluderer Brevik i ukentlige seilinger til Bremerhaven og Hamburg

Nylig fikk vi bekreftelsen som Grenland Havn IKS og NorthSea Terminal har ventet på – rederiet Unifeeder inkluderer anløp i Brevik for ytterligere én av sine containerlinjer: Bremerhaven og Hamburg.

Direkte tilknytning til to viktige og store logistikknutepunkt som Bremerhaven og Hamburg, vil gi vareeiere i Grenland enda en alternativ transportrute for råvarer og ferdigvarer som fraktes til Europa og derfra ut i resten av verden. Unifeeder svarer med dette tilbudet på en økt etterspørsel etter flere linjer og kortere transittider mellom Norge og de kontinentale knutepunktene.

Det første anløpet til Unifeeder i Brevik er planlagt 31. oktober 2020.

Thorbjørn Aasig Lund, daglig leder ved NorthSea Terminal, sier at det er svært positivt at Breviksterminalen nå vil kunne tilby kundene nok en konkurransedyktig inngangsport til kontinentet, og gleder seg over samarbeidet med Unifeeder.

Fra før er Breviksterminalen tilknyttet Rotterdam med Unifeeders ukentlige containerlinje, og det er også ukentlige anløp av DFDS sine ro-ro skip fra Ghent og Immingham.

Breviksterminalen er eid av Grenland Havn IKS, mens NorthSea Terminal AS opererer terminalen og har ansvaret for den daglige driften.

Finn Flogstad, direktør i Grenland Havn, ønsker den nye linjen varmt velkommen. -Sjøtransport er det mest miljøvennlige transportmiddelet på lange avstander. Vi arbeider aktivt for at at lokal industri og vareeiere kan finne effektive og miljøvennlige transportløsninger, og da trenger vi et bredt tilbud. Jo mer gods som reiser sjøveien heller enn landeveien, jo bedre er det for klima.

Unifeeder knytter Breviksterminalen til kontinentet gjennom sin kontainerlinje. Kilde: Unifeeder

 

Anbefalte innlegg