Skip to content

Aktuelt

Porsgrunnsvann på kartong blir eksportvare

Fresh Water Norway bygger «grønn» vannfabrikk ved Breviksterminalen. Tangen Eiendom, som eies 50/50 av Grenland Havn IKS og Norcem, skal oppføre produksjonslokalet som skal leies ut til Fresh Water Norway på «Barnehagetomta», like sør for Hellås i Tangenveien. Grunnarbeidene på Barnehagetomta er allerede i gang, og planen er å starte bygging i høst og ha […]

Langesund fjorden Fjordline går fra Grenland Havn
Nye rutetider fra Langesund til Hirtshals

Seilingene fra Langesund til Hirtshals i Danmark vil fra og med 3.juli få endrede rutetider. Fjord Line vender nå tilbake til ordinære rutetider.

Robotlager på Skien Havneterminal for Coliflow
Med lidenskap for logistikk

Colliflow bygger robotlager på Skien Havneterminal. «Smarte» løsninger er nøkkelen til å møte et marked i rask vekst: e-handel.

Langesund fjorden Fjordline går fra Grenland Havn
Fjord Line seiler danskebåten igjen fra Langesund til Hirtshals

Vi er glade for Fjord Line igjen seiler daglig fra Langesund til Hirtshals etter mer enn to måneder uten aktivitet. MS Oslofjord betjener ruten i juni måned og her kan du lese mer om rutetidene.

Grenland Havn Aktuelt_Høring priser
Forslag til ny prisliste for 2021 er nå ute på offentlig høring

Forslag til ny prisliste for Grenland Havn IKS med virkning fra 1. januar 2021 er nå ute på offentlig høring. Administrasjonen i Grenland Havn IKS har lagt frem et forslag til endringer i prisliste som skal gjelde fra og med 1.januar 2021.

Nytt representantskap ledes av Trond Ingebretsen

Som følge av kommunevalget i 2019, er det ny sammensetning av Grenland Havns representantskap. De neste fire årene skal dette ledes av Trond Ingebretsen fra Porsgrunn Ap.

Grenland-Havn-Norwegian-Spring-Wather
Vannfabrikk etableres ved Breviksterminalen

Tangen Eiendom AS som er 50% eid av Grenland Havn IKS har inngått avtale med Norway Spring Water AS om utleie av tomt ved Breviksterminalen. Norway Spring Water AS skal bygge vannfabrikk som er ventet å stå klar i 2021.

ministermøte om Frier Vest
I ministermøte om Frier Vest

Den 23. mai besøkte en delegasjon fra Telemark næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen og samferdselsminister Jon Georg Dale, for å orientere om planene for Frier Vest og diskutere finansiering av Gassveien mellom Rugtvedt og Herre.

Yara og Breviksterminalen med miljøtiltak
Yara og Breviksterminalen med viktig miljøtiltak

Yara eksporterer store mengder gjødsel i containere ut fra Herøya. Nå har Yara, Grenland Havn IKS og NorthSea Terminal funnet en løsning der hele volumet kan gå ut fra Brevik. Dette er godt nytt for miljøet fordi det blir mindre transport på veiene. Endringen er et viktig bidrag til det grønne skiftet.

Grenland Havn Dampskipskaia Langesund
Langesund åpner seg mot sjøen med nyrenovert kai

Bamble kommune og Grenland Havn IKS har i samarbeid gjennomført en omfattende renovering av Søndre Dampskipskai. Resultatet av prosjektet har blitt et hyggelig byrom hvor man kommer tett på sjøen og hvor vi håper å se et yrende liv gjennom sommeren.