Aktuelt

Fra skolebenk til kontorpult – nye oppgaver for bachelorstudenten Jonas

Jonas Bohnhorst (23) studerer bachelor i skipsfart og logistikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, avd. Bakkenteigen i Horten. Kragerøgutten er utplassert i Grenland Havn frem til jul for å få førstehåndskunnskap om havnevirksomhet og infrastuktur i havn. -Jeg er veldig glad for å få denne muligheten til å lære om den maritime næringen og få relevant […]

Full aksjon i elva

Sent tirsdag kveld 14. juli ble en eldgammel hjemmesnekret flytebrygge bestående av trær, jord, isopor og plank observert flytende nedover elva fra Skien til Porsgrunn etter at den trolig hadde slitt seg. Vraket førte til full aksjon og på et tidspunkt måtte elva stenges for båttrafikk for at det ikke skulle skape ulykker. Det var […]

Porsgrunnsvann på kartong blir eksportvare

Fresh Water Norway bygger «grønn» vannfabrikk ved Breviksterminalen. Tangen Eiendom, som eies 50/50 av Grenland Havn IKS og Norcem, eier området der vannfabrikken skal etableres. Den såkalte «Barnehagetomta» ligger like sør for Hellås i Tangenveien. Fresh Water Norway leier leier tomta, og har gitt oppdraget med å oppføre selve produksjonslokalet til Morgan AS. Grunnarbeidene på […]

Langesund fjorden Fjordline går fra Grenland Havn
Nye rutetider fra Langesund til Hirtshals

Seilingene fra Langesund til Hirtshals i Danmark vil fra og med 3.juli få endrede rutetider. Fjord Line vender nå tilbake til ordinære rutetider.

Robotlager på Skien Havneterminal for Coliflow
Med lidenskap for logistikk

Colliflow bygger robotlager på Skien Havneterminal. «Smarte» løsninger er nøkkelen til å møte et marked i rask vekst: e-handel.

Langesund fjorden Fjordline går fra Grenland Havn
Fjord Line seiler danskebåten igjen fra Langesund til Hirtshals

Vi er glade for Fjord Line igjen seiler daglig fra Langesund til Hirtshals etter mer enn to måneder uten aktivitet. MS Oslofjord betjener ruten i juni måned og her kan du lese mer om rutetidene.

Grenland Havn Aktuelt_Høring priser
Forslag til ny prisliste for 2021 er nå ute på offentlig høring

Forslag til ny prisliste for Grenland Havn IKS med virkning fra 1. januar 2021 er nå ute på offentlig høring. Administrasjonen i Grenland Havn IKS har lagt frem et forslag til endringer i prisliste som skal gjelde fra og med 1.januar 2021.

Nytt representantskap ledes av Trond Ingebretsen

Som følge av kommunevalget i 2019, er det ny sammensetning av Grenland Havns representantskap. De neste fire årene skal dette ledes av Trond Ingebretsen fra Porsgrunn Ap.

Grenland-Havn-Norwegian-Spring-Wather
Vannfabrikk etableres ved Breviksterminalen

Tangen Eiendom AS som er 50% eid av Grenland Havn IKS har inngått avtale med Norway Spring Water AS om utleie av tomt ved Breviksterminalen. Norway Spring Water AS skal bygge vannfabrikk som er ventet å stå klar i 2021.

ministermøte om Frier Vest
I ministermøte om Frier Vest

Den 23. mai besøkte en delegasjon fra Telemark næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen og samferdselsminister Jon Georg Dale, for å orientere om planene for Frier Vest og diskutere finansiering av Gassveien mellom Rugtvedt og Herre.