Vi ønsker Yara Birkeland velkommen til Breviksterminalen

I dag har vi hatt gleden av å kunne ønske Yara Birkeland velkommen til Breviksterminalen for første gang. Skipet vil i en periode fremover ligge på Breviksterminalen for å gjennomføre testing av lasting og lossing av containere. Yara Birkeland er et resultat av Yaras ambisjon om å å finne klimavennlige og innovative løsninger. Skipet er ferdigstilt hos Vard Brattvåg og ble nylig overlevert til Yara. I tiden fremover vil skipet gjennomgå testing av containerlasting og stabilitet både i Brevik og i Horten som forberedelser til å kunne operere autonomt. Når det gjelder løsninger for den autonome logistikken på land som opprinnelig var en del av prosjektet, så jobbes det fortsatt med å finne forenklede løsninger, sier Yara i en pressemelding.

Vi i Grenland Havn IKS er svært fornøyde med å kunne ta del i dette innovative utviklingsprosjektet. På Breviksterminalen ventet kranførere og terminalarbeidere spent på å ta skipet nærmere i øyensyn etter å ha jobbet med prosjektet over lengre tid. Vi er entusiastiske over å være et skritt nærmere å få fraktet Yaras containere ut i verden på kjøl.

Her kan du lese mer om hvordan det gikk å teste skipets stabilitet ved lasting og lossing av containere mens det lå til kai på Breviksterminalen.

Yara Birkeland turner ved Grenlandsbrua på vei fra Trosvik i Brevik
Yara Birkeland passerer under Breviksbrua
Kranfører Olav Vaagen i Grenland Havn ønsker Yara Birkeland velkommen til Breviksterminalen.

Anbefalte innlegg