Vannfabrikk etableres ved Breviksterminalen

Tangen Eiendom AS som er 50% eid av Grenland Havn IKS og 50% eid av Norcem AS, har inngått avtale med Norway Spring Water AS om leie av den såkalte «Barnehagetomta» ved Breviksterminalen. Norway Spring Water AS skal produsere emballert vann for salg til handelsflåten. De har inngått avtale med Porsgrunn kommune om å tappe det prisbelønte drikkevannet fra det kommunale vannverket  på 1,5 liters Tetra Pak kartonger. 

Vannet vil bli sendt til store havner i Europa og derfra forsyne mannskap på skip over hele verden med drikkevann fra Porsgrunn. Løsningen vil sikre drikkevann av god kvalitet til besetningen på skip, samtidig som bruken av plastflasker blir redusert. Det er forventet at fabrikken skal være i drift i løpet av 1.kvartal 2021. Arbeidet med å klargjøre Barnehagetomten vil starte sommeren 2020.

Besøk Norwegian Spring Wather her

Nylig ble avtalen mellom Tangen Eiendom AS og Norway Spring Water AS signert. Tilstede var Torben Jepsen fra Tangen Eiendom AS, John Hatleskog som er en av investorene i Norway Spring Water AS, Alf Andersen investor i Norway Spring Water AS og Finn Flogstad, daglig leder i Tangen Eiendom AS. «Tangen Eiendom AS er meget godt fornøyde med at Norway Spring Water etablerer seg ved Breviksterminalen» sier Finn Flogstad. «Vi har vært opptatt av å finne en solid aktør med en god forretningsidé som vi har stor tro på. Videre er det viktig for oss at vannfabrikken skaper minst mulig belastning på miljøet og for nærområdet. Plasseringen av fabrikken tett opptil Breviksterminalen minimerer trafikk lokalt og vil heller ikke medføre støy for omgivelsene.»

Anbefalte innlegg