Med lidenskap for logistikk

Colliflow, som leverer tredjeparts logistikkløsninger, har siden oppstarten i 2013, opplevd stor suksess i lageret på Skien Havneterminal. Nå har Colliflow og Grenland Havn IKS inngått en langsiktig avtale som sikrer tilgang til gunstige og skalerbare lagerarealer i årene fremover. Denne langsiktigheten bidrar til å gjøre Colliflow til en trygg og fleksibel tjenesteleverandør, og sikrer samtidig gode betingelser til kundene.

Økt e-handel gir større krav til effektiv vareflyt, og logistikken er en av de viktigste kriteriene for å lykkes med netthandel. Nå har gründerbedriften tatt i bruk mer teknologi for å effektivisere lageret og vareflyten ytterligere.

Invisterer i hypermoderne robotlager

Med fokus på «smarte» løsninger, investerer Colliflow i en helautomatisert logistikkløsning, såkalt AutoStore. Det består av høyhastighetsroboter som henter frem varer i et fleksibelt kubelagringsnett. Med høyere lagringstetthet blir også arealbehovet redusert, og plukktiden blir kortet ned. Istedenfor at lagerpersonalet må kjøre eller gå til varen for å hente den, leveres varen fra AutoStore til lageroperatøren. AutoStore er allerede i bruk hos andre aktører som Komplett, Boozt og XXL.

Samtidig som AutoStore vil øke leveransekapasiteten betraktelig, er systemet også et positivt miljøtiltak. Det nye anlegget forbruker ekstremt lite energi.

Truffet blink i markedet

Colliflow er en av Nordens første tredjepartsleverandører av logistikktjenester som tilbyr sine kunder et AutoStore-lager. – Vi må hele tiden ha fokus på våre prosesser for å skape konkurransekraft for våre kunder, sier daglig leder Rune Wright Lia.

Med tilgang til store lagringsarealer inne og ute, og utstyr til å betjene alt fra stykkgods til containerløft, er Skien Havneterminal tilrettelagt for en fleksibel og effektiv lagring for de fleste virksomheter og bransjer. I dag håndterer Colliflow varelageret og logistikken for mer enn 60 nettbutikker, og nye kunder er på vei inn. De teller 20 ansatte og hadde i 2019 en omsetning på 30 millioner kroner.

Grenland Havn IKS ønsker det nye AutoStore-anlegget velkommen på Skien Havneterminal.

Les mer om Skien Havneterminal her

Anbefalte innlegg