Porsgrunnsvann på kartong blir eksportvare

Fresh Water Norway bygger «grønn» vannfabrikk ved Breviksterminalen.

Tangen Eiendom, som eies 50/50 av Grenland Havn IKS og Norcem, eier området der vannfabrikken skal etableres. Den såkalte «Barnehagetomta» ligger like sør for Hellås i Tangenveien. Fresh Water Norway leier leier tomta, og har gitt oppdraget med å oppføre selve produksjonslokalet til Morgan AS.

Grunnarbeidene på Barnehagetomta er allerede i gang, og planen er å starte bygging i høst og ha fabrikken klar til produksjon og eksport i første kvartal 2021. Morgan as bygger bygningen, og Tetra Pak leverer produksjonslinjen.  

Fabrikken skal produsere emballert Porsgrunnsvann i kartong som skal selges til skip i  handelsflåten. Drikkevannet skal konkurrere med dagens vannflasker i plast. Med økende fokus på problemet med forsøpling i havet, ønsker Fresh Water Norway å tilby et langt mer  miljøvennlig produkt.

Fresh Water Norway har avtalt med Porsgrunn kommune om å tappe det prisbelønte drikkevannet fra det kommunale vannverket på 1,5 liters Tetra Pak kartonger.

Vannkartongene skal sendes i containere på containerskip fra Breviksterminalen til flere store havner i Europa og Asia. Derfra skal vannforsyningen gå som drikkevann til besetningen ombord på skip. Satsingen krever nyansettelser, og allerede i høst skal de ansatte de første 3. Totalt tar de sikte på å ha opp til 20 ansatte ved vannfabrikken.

Daglig leder i Tangen Eiendom, Finn Flogstad, er meget godt fornøyd med at Fresh Water Norway etablerer seg ved Breviksterminalen. «Vi har vært opptatt av å finne en solid aktør med en god forretningsidé som vi har stor tro på. Videre er det viktig for oss at vannfabrikken skaper minst mulig belastning på miljøet og for nærområdet. Plasseringen av fabrikken tett opptil Breviksterminalen minimerer trafikk lokalt og vil heller ikke medføre støy for omgivelsene.»

Dette er de førstetegningene fra Tangen Eiendom AS på prosjektering av vannfabrikken Fresh Water Norway skal bygge på Barnehagetomta ved Breviksterminalen. Prosjekteringen gjøres av Planhuset AS.

Anbefalte innlegg