Ny losbåtstasjon vekker oppsikt i Langesund

Den 10. november kunne Grenland Havn overrekke nøkkelen til nybygd losbåtstasjon til en forventningsfull leietager Buksér og Berging.

Lostilbringertjenesten som Buksér og Berging driver på oppdrag fra Kystverket, var tidligere sentralt plassert på Søndre Dampskipskai i Langesund sentrum, men i forbindelse med renoveringen av brygga måtte huset rives.

Nå er losbåtførerne installert i nytt og moderne bygg ved kaikanten på den gamle Skarweld-tomten ved Langesund Fergeterminal. Det røde bygget har med sitt moderne uttrykk og synlige beliggenhet på kaikanten ved innseilingen til Kongshavn, vakt oppmerksomhet i Langesund. Arkitektkontoret DuPoint har tegnet bygget og hentet inspirasjon til fargebruk både fra losbåtene og miljøet ellers ved Kongshavn. Bygget er basert på containere, og er levert av Camp Supply International AS.

Grenland Havn la vekt på at bygget skulle passe med den gamle bebyggelsen i Langesund, med Langesund Fergeterminal som nærmeste nabo, og nye Smietangen som ligger tett på. Samtidig har det vært avgjørende å kunne sikre komfort og god lydisolering slik at beboerne kan sove der på dagtid.

Losbåtstasjonen inneholder fem lugarer med bad, stue, kjøkken, vaskerom og kontor. I tillegg disponerer Buksér og Berging på området både garasje og kaiplasser. Utsikten til Langøya og Smietangen er upåklagelig og det er gåavstand til sentrum.

Til våren vil Grenland Havn opparbeide utearealene. Planen for området er å utvide med flere lignende bygg dersom markedet etterspør det.

Fleet manager Sjur Jacobsen i Buksér og Berging sier at losbåtstasjonen i Langesund er blant landets absolutt fineste.  «Våre folk er svært fornøyde med det nye huset, fasilitetene og beliggenheten. Her har vi full kontroll med fartøyene våre og svært sentral plassering for oppdragene vi gjør til sjøs. Vi har gjennom flere tiår hatt et meget godt samarbeid med Grenland Havn, og gleder oss over at dette styrkes ytterligere ved en langvarig leieavtale for det flotte nybygget losbåtførerne nå har flyttet inn i.»

Vi i Grenland Havn er opptatt av å legge til rette for at samfunnsnyttige tjenester som losen, er lokalisert i fjorden. Vi er derfor fornøyde med at vi har kunnet etablere en ny losbåtstasjon som er attraktiv også for fremtiden.  

Losbåtstasjon Langesund Grenland Havn
Losbåtstasjonen i Langesund ligger ytterst på kaikanten mot Smietangen og Kongshavn.
Overtagelse av ny losbåtstasjon i Langesund. Fra venstre Torben Jepsen i Grenland Havn, Sjur Jacobsen i Buksér og Berging og Hege Svendsen i Grenland Havn.
Bygget er satt sammen av 6 containere som ble heist på plass.

Anbefalte innlegg