Torben Jepsen ansatt som ny Havnedirektør

Styret i Grenland Havn har ansatt Torben Jepsen (54) som ny havnedirektør. Jepsen vil etterfølge Finn Flogstad, som går av med pensjon til sommeren etter 20 år i rollen. Ansettelsen er gjort etter at styret i Grenland Havn IKS i samarbeid rekrutteringsbyrået Ambire as, har vurdert flere gode kandidater til lederstillingen. Det var høy interesse for stillingen og av 35 kandidater har hele 20 gjennomført intervju. I vurderingen av søkerne har styret lagt vekt på å rekruttere en tydelig leder som kan videreføre havneselskapet som en strategisk viktig utviklingsaktør for regionen og for eierkommunene, sier styreleder Roy Vardheim.

Torben Jepsen kommer fra stillingen som assisterende havnedirektør/driftssjef i Grenland Havn. Jepsen, som opprinnelig er dansk, ble ansatt som teknisk sjef i 2017. Før det har han hatt flere ledende stillinger både i Norge og utlandet, blant annet som fabrikksjef ved Aaltvedt Betong i Skien og som kvalitetssikringssjef ved Norcems anlegg i De forente arabiske emirater.

Grenland Havn står overfor spennende utfordringer blant annet når det gjelder det grønne skiftet og digital infrastruktur. Vi har hatt en omfattende rekrutteringsprosess, og vi føler oss sikre på at Torben er rett person til å utvikle Grenland Havn videre, sier styreleder Roy Vardheim.

Torben har solid ledererfaring og stor kontaktflate både i næringslivet og i havne-Norge. I tillegg har han en kommersiell tankegang som vil være viktig for å sikre
fremtidig drift og vekst for havna. Vi gratulerer Torben med en betydningsfull jobb som vil by på mange spennende oppgaver, avslutter Vardheim.
Torben tiltrer stillingen 1. juni.

Anbefalte innlegg