Ny testhall er overlevert til Agility Subsea Fabrication

I dag mandag 30.september var det høytidelig markering av at Agility Subsea Fabrication overtar sin SIT-hall (Site Integration Testhall) fra byggherre og utleier Grenland Havn IKS. Tilstede var blant annet CEO Tove Nilsen Ljungquist i Agility Subsea Fabrication, næringssjef Ken Lien i Skien kommune, representanter fra hovedentreprenør Morgan AS, leder for Representantskapet for Grenland Havn IKS Jan Runar Arvesen, andre leietagere på Skien Havneterminal og ansatte i Grenland Havn IKS. Det var en fornøyd kunde som kunne klippe snoren og ta hallen i nærmere øyesyn.

Leieavtalen mellom Grenland Havn IKS og Agility Subsea Fabrication ble signert 20. desember 2018. SIT-hallen var et avgjørende element for at Agility skulle etablere seg i Grenland. Det er med stor glede vi i Grenland Havn i dag kunne feire offisiell åpning av hallen til avtalt tid. Tilrettelegging for etablering av næring i Grenlandsregionen er et viktig element i vår forretningsidé.

Morgan AS har gjort en meget god jobb som hovedentreprenør og har vært en viktig bidragsyter i å sikre overlevering til avtalt tid av dette spesielle bygget. Med en gesimshøyde på 27,5 meter er SIT-hallen utvilsomt terminalens nye signaturbygg! Gulvdekket er konstruert for å tåle ekstra stor belastning og inneholder derfor 132 tonn med armering, og det gikk med 1000 kubikk med betong til støping som foregikk i én operasjon.

Grenland Havn IKS ønsker Agility Subsea Fabrication velkommen til Skien Havneterminal og lykke til med virksomheten her i vår region!

Anbefalte innlegg