Nå nærmer det seg!

Grenland Havn deltar i en ny dokumentarserie som lar seerne få et unikt innblikk i den daglige driften i noen av Norges aller travleste havner.

Serien har fått navnet Havna, og skal vises på kanalen MAX våren 2019. Premieredato er 2. april, og serien vil sendes tirsdag til torsdag kl. 21.30 i åtte uker.

Norge er en sjøfartsnasjon. Med vår mer enn 100 000 kilometer lange kystlinje har vi den nest lengste kysten i verden. MAX ønsker å sette fokus på havnenes betydning for samfunnet vårt.

-Siden vikingtiden har havnene vært det viktigste bindeleddet mellom oss og resten av verden, og vi er fortsatt avhengige av dem. Maten vi spiser, klærne vi har på, bilene vi kjører og materialene vi bruker til å bygge husene våre – det aller meste går via havna. Likeledes er det med det meste av det som produseres i vår region. Men hvilke mennesker er det som holder disse hjulene i sving? Stemmer myten om den barske havnearbeideren med virkeligheten i 2019? Dette ønsker vi å sette fokus på i dokumentarserien, sier Executive Producer i MAX, Evelina Mori.

-Dokumentarserien skal følge de mange personene som jobber døgnet rundt for å holde samfunnet i gang. Fra havnekapteinene på toppen til gutta og jentene på kaia. Fra losbåtene som i allslags vær trekker og fører de store skipene inn i havna, til gutta og jentene som manøvrerer de massive kranene med millimeterpresisjon, forteller Mori.

-TV-serien gir publikum en unik anledning til å få innsikt i et viktig samfunnsarbeid. Arbeidet som gjøres i havna er svært variert og aktiviteten er mangfoldig. Vi er stolte over å få vist fram dette. Våre ansatte og alle deltakerne i serien ser på denne TV-produksjonen med forventning og spenning og håper dette vil skape interesse hos publikum. Stor takk til alle flotte deltakere for at de er med på å skape en slik serie, sier havnedirektør Finn Flogstad i Grenland Havn.

 

Her får du en liten smakebit på Havna: