Grenland Havn styrker laget

Hege Svendsen tiltrådde stillingen som ny markedssjef den 6. mai. Foto: Grenland Havn

Hege Svendsen (42) fra Porsgrunn er nyansatt markedssjef i Grenland Havn. Hun overtar jobben etter Jan Einar Skarding, som trådte inn i pensjonistenes rekker tidligere i år.

Hege er gift, har tre barn og bosatt på Heistad. Hun er utdannet sivilmarkedsfører fra BI i Oslo, og har i tillegg studert både fransk og historie. I ryggen har hun et studieopphold i Toulouse, Frankrike, samt et tre-årig opphold i Busan, Sør-Korea.

Men det er i Oslo hun har jobbet mesteparten av tiden. Med seg i sekken har hun blant annet 14 års erfaring fra Carat, et av Norges største mediebyrå.

Før hun flyttet fra Oslo til Grenland i 2018, jobbet hun som prosjektleder Go To Market i Telia, med ansvar blant annet for å omsette strategi til markedsplan og prosjektledelse for gjennomføring. Hun kommer til Grenland Havn fra stillingen som strategisk rådgiver i R8 Edge.

Hege har solid erfaring med markedsføring, kommunikasjon, reklame og produktutvikling innen ulike bransjer, men kaster seg nå ut i nytt farvann – havnevirksomhet. Mest gleder den nye markedssjefen seg til å ta fatt på oppgaven med å styrke merkevaren Grenland Havn, og til å identifisere de tiltak som gir mest mulig ut av markedsbudsjettet. Hun vil aktivt jobbe for at Grenland Havn lever opp til krav og forventninger fra kunder, brukere og myndigheter.

Hege vil i tillegg til å ivareta og utvikle selskapets markeds- og kommunikasjonsstrategi, ha ansvar for å vedlikeholde havnas eiendomsbase, samt oppfølging av kunder, kontrakter og avtaler. – Grenland er et av landets viktigste industriområder og havneinfrastrukturen er en forutsetning for videre utvikling, så i Grenland ser jeg muligheter for å kunne bidra til næringsutvikling lokalt, sier Hege.

–Vi er veldig glade for å ha fått hennes kapasitet med på laget, sier havnedirektør Finn Flogstad. Vi ønsker Hege velkommen til oss og ser frem til godt samarbeid.